• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Inför toppmötet borta mot Lejonen!

18 augusti 2020 09:42
Inför matchen

Våra Rospiggsförare är just nu på väg mot Gislaved och OnePartnerGroup Arena för att ikväll ta sig an serieettan Lejonen. Segraren i kvällens match kommer att kliva upp som ensam serieledare och förbli obesegrade!


Motståndarna Lejonen har precis som vi två segrar med sig från förra veckan och parkerar just nu på en förstaplats i tabellen. I Lejonens lag får vi bland annat se före detta Rospiggsföraren tillika årets Europamästare Robert Lambert, SM-Fyran Mathias Thörnblom, Polska talangen Adrian Gala samt framtidslöftet Casper Henriksson.

Lejonens laguppställning:

  1. Robert Lambert
  2. Mathias Thörnblom
  3. Adrian Gala
  4. Rohan Tungate
  5. Nikolai Klindt (K)
  6. Casper Henriksson
  7. Maksymilian Bogdanowicz

Lagledare: Anders Fröjd & Mikael Holmstrand

Efter en drömstart på årets säsong i form av segrar i förra veckans borta- samt hemmapremiär ligger Rospiggarna just nu tvåa i tabellen. Vi kommer ikväll ställa upp med samma lag som förra veckan. Två Rospiggsförare som brukar hitta runt bra på banan i Gislaved är Timo Lahti & Tomas H Jonasson som har kört för Lejonen tidigare.

Rospiggarnas laguppställning:

  1. Rasmus Jensen (K)
  2. Kenneth Hansen
  3. Tomas H Jonasson
  4. Kai Huckenbeck
  5. Timo Lahti
  6. Daniel Henderson

Lagledare: Peter Jansson

Nytt för i år är att lagen har möjlighet att ha med en sjunde förare som en extra reserv. Föraren har inga schemalagda heat men kan när som helst ersätta någon av de övriga sex förarna. På plats nummer sju har Lejonen valt att sätta Maksymilian Bogdanowicz.

Lagledare Peter Janssons tankar inför kvällens toppmöte:

”- Kvällens match kommer att bli jättetuff! Lejonen har ett otroligt starkt lag och kör väldigt bra i Gislaved så vi kommer få kriga för varenda poäng. Vi åker givetvis dit med målsättningen att vinna men det är alltid tufft att åka till Gislaved. Vi har några förare i laget som har kört för Lejonen tidigare och som kommer kunna hjälpa de andra förarna med inställningar samt tips och råd vilket kommer ha en stor betydelse.

Alla förarna är inställda på att åka ner och kriga och kommer att prestera på max vilket krävs för att vi ska kunna vinna ikväll. Vi är väldigt trygga i oss själva, har en bra lagsammanhållning och är ett väldigt tight gäng. Vi har ingenting att förlora i Gislaved utan vi har allt att vinna. Vi ska göra allt vi kan för att ta med oss poängen hem till Roslagen. Målsättningen är att bli serieetta!”

Tävlingen kommer att köras utan publik men kommer att sändas live på C More. För att kunna se matchen via C More måste man antingen köpa en matchbiljett för 149 kr eller teckna månadsabonnemanget ”C More Mycket Sport” för 199 kr/månad.

Länk till C More:s livesändning: ⬇️

https://www.cmore.se/sport/spel/13283204-lejonen-rospiggarna

Du kan även se matchen i efterhand på ESS-Play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även att köra liverapportering på Rospiggarnas Facebooksida!

Länk till körschemat: ⬇️ https://www.svemo.se/globalassets/speedway/dokumentcenter/korschema/korschema_2.15.6-7-elit.pdf

Första heatet startar klockan 19:00.

Vi är taggade och kommer ge allt för att ta hem tredje raka segern och för att förbli obesegrade i årets BAUHAUS-Ligan! Nu kör vi!👊