• Huvudpartners

Tisdag Tis 21 Juni Jun
Tisdag Tis 5 Juli Jul
Tisdag Tis 12 Juli Jul
Tisdag Tis 19 Juli Jul
Tisdag Tis 2 Augusti Aug
Tisdag Tis 9 Augusti Aug
Tisdag Tis 23 Augusti Aug
Tisdag Tis 30 Augusti Aug
Tisdag Tis 6 September Sep
Måndag Mån 19 September Sep
Tisdag Tis 20 September Sep
Tisdag Tis 2 Maj Maj
Tisdag Tis 9 Maj Maj
Tisdag Tis 16 Maj Maj
Idag 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Tisdag Tis 4 Juli Jul
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 8 Augusti Aug

Timo Lahti: “- Känns som det kommer bli en bra säsong!”

28 april 2023 14:05
Intervju


Med sin jämna körning, förmåga att aldrig ge upp och sin finska sisu har Timo Lahti både lämnat stora avtryck i rospiggshistorien samt blivit en stor publikfavorit under sina år i klubben. I år gör Finlands mest meriterade förare sin tolfte säsong hos oss.

”- Mitt intresse för speedwaysporten har funnits med sedan barnsben då min pappa, farbror och storebror tidigare har kört. Jag växte upp med sporten och det fick även mig att själv börja köra. När jag tittar tillbaka på min karriär har jag många fina minnen men första gången jag blev individuell finsk mästare samt när jag hamnade på pallplats i två EM-deltävlingar är saker jag minns lite extra.”

På meritlistan finns bland annat sju guld i det individuella finska mästerskapet, varit permanent förare i EM-serien samt elitserieguldet med oss från säsongen 2016. Timo har också representerat Finland i Speedway Of Nations där det förra året blev en överraskande finalplats.

”- Jag är nöjd med fjolårets säsong. Det var roligt att vi tog brons med Rospiggarna sen sticker Speedway Of Nations ut lite extra. Vi gjorde en väldigt bra semifinal där både jag och min lagkompis körde in många poäng vilket gjorde att vi tog oss vidare till final.”

Vilka är dina styrkor som förare och vad behöver du förbättra för att ta nästa steg?

”- Min största styrka är mina starter men det är också något man alltid kan förbättra.”

Årets säsong blir Timos tolfte i rospiggsoverallen. I samband med pressreleasen beskrev lagledare Peter Jansson honom som en stabil poängplockare som alltid har levererat under sina år i klubben.

"- Säsongen är redan igång då vi har tävlat sedan mars. Jag tycker jag har börjat säsongen bra och ser fram emot att den svenska serien snart drar igång. Jag är väldigt glad över att få fortsätta köra för Rospiggarna. Folket som jobbar för klubben är bra människor och hemmabanan passar mig bra. Efter alla säsonger känner jag till varje del av den. Årets lag ser spännande ut och det känns som det kommer bli en bra säsong. Det är som jag alltid har sagt, Hallstavik är mitt svenska hem!”

Vad kan publiken förvänta sig av dig under årets säsong?

”- Jag vill köra regelbundet i alla ligor och sätter sedan upp nya mål därefter. Efter tolv säsonger i Rospiggarna tror jag fansen vet vad de får!”

Fem snabba:

  • I lurarna: Villieläin med Ramses II
  • Favoritmat: Spicy food
  • Idol som liten: Michael Schumacher
  • Favoritbana: Gniezno
  • Bästa med speedwaysporten: Allting!