• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Finländsk duo klar för Rospiggarna!

17 juli 2020 09:30
Truppen


Välkommen hem till Rospiggarna Timo Lahti!

Efter två säsonger i Lejonen återvänder nu Timo Lahti hem till Rospiggarna.

Timo som representerade Rospiggarna under åtta säsonger, 2010 till 2017, blev under sina år i klubben en stor publikfavorit och skapade stora avtryck i Rospiggshistorien genom att bland annat varit med och kört upp klubben till Elitserien efter det Allsvenska guldet 2013. Han var även en avgörande del i Rospiggarnas SM-guld 2016.

Med fem individuella guld i Finska Mästerskapen både som junior samt senior räknas Lahti som en av både svensk och finsk speedways mest rutinerade förare. Timo kör i år EM-serien där han just nu ligger på en sjundeplats vilket därmed innebär att vi har med 3 stycken Rospiggsförare i årets EM.

Timo Lahti ser fram emot comebacken:

”- Det känns fantastiskt att komma hem igen. Jag tillbringade många år i Hallstavik och efter två säsonger i Lejonen kände jag att det var dags att komma tillbaka till Rospiggarna igen. Jag är otroligt glad över att Rospiggarna vill ha mig tillbaka och jag hoppas att jag även får ett varmt välkomnande av fansen. Jag hoppas kunna hjälpa klubben att nå bästa möjliga resultat under säsongen 2020.”

Lagledare Peter Jansson:

”- Timo Lahti är en av Finlands bästa förare och det är otroligt roligt att han har valt att komma tillbaka till Rospiggarna. Han är enormt stark på banan i Hallstavik och kommer att vara en stabil poängplockare på hemmaovalen. Hans erfarenheter från hemmabanan kommer även att tillföra ett lugn till laget. Timo kommer vara en av toppförarna i årets elitserie och är en sån förare som kan gå ut och vinna Heat 15. Det är med stor glädje som vi ser att Timo Lahti ansluter till årets Rospiggstrupp.”

Vi önskar Timo Lahti hjärtligt välkommen tillbaka till Rospiggarna!

Även Tero Aarnio har valt att göra comeback i Rospiggsoverallen.

Tero Aarnio körde senast för Rospiggarna under 2019 års säsong. Han gör nu comeback och är redo för sin fjärde säsong i Rospiggarna!

På meritlistan finns bland annat två guld och två silver som junior samt två brons som senior i de Individuella Finska Mästerskapen inskrivet.

Lagledare Peter Jansson:

”- Tero Aarnio är en enorm glädjespridare som i sina bästa stunder kan slå vem som helst ute på ovalen. Jag tror att han kommer lyfta sig ytterligare ett par nivåer i år och han kommer även tillföra finsk sisu till laget. Aarnio är ett välbekant ansikte för Rospiggsfansen och han hittar även runt bra på banan i Hallstavik.”

Vi önskar Tero Aarnio varmt välkommen tillbaka till Rospiggarna!

Foto: Roffe Lundstedt / www.speedwayfoto.com