• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Intervju med Kai Huckenbeck

23 februari 2020 13:37
Kai Huckenbeck

Idag säger vi stort GRATTIS!🎊 till vårt nyförvärv Kai Huckenbeck som fyller 27 år.


Sin första cykel fick Kai redan som femåring och intresset för Motorsport har funnits med sedan dess.

”- Jag fick min första cykel i julklapp när jag var fem år gammal. Jag har alltid varit ett stort fan av Motorsport så Speedway var ett ganska naturligt val. För min del var det inte frågan om att göra något annat.”

På Kais meritlista finns bland annat trefaldig Individuell Tysk Mästare (2013, 2014 & 2017), Tysk U21-Mästare 2011, representerade Tyskland i Speedway Of Nations 2018 & 2019 samt kört EM-Serien 2018 & 2019 inskrivet.

”- Jag har många fina minnen från min karriär men det som är mest speciellt för mig är från 2013 när jag för första gången blev Individuell Tysk Mästare.”

Vad är det tuffaste du gått igenom under din karriär?

”- Det tuffaste hittills var när min pappa gick bort förra året. Han gjorde allting möjligt och har alltid stöttat mig under hela min karriär.”

Kai Huckenbeck gjorde debut i den Svenska högstaligan under fjolårets säsong när han representerade Piraterna. Totalt blev det 12 matcher och Kai körde till sig ett snitt på 1,286.

”- Många av banorna var helt nya för mig så det var ganska svårt att hålla jämna steg med alla erfarna förare. Det var en liten ojämn säsong men det kunde ha varit värre.”

I år stundar även debuten i Rospiggarna och på en hemmabana där han förra året gjorde en imponerande debut när han totalt körde in 11p och besegrade bygdens son Andreas Jonsson tre gånger!

”- Matchen mot Rospiggarna var min bästa match i Sverige under fjolårets säsong. I början hade jag svårt att hitta rätt inställningar på cyklarna men efter ett par heat lyckades jag hitta rätt.

Jag gillade verkligen banan i Hallstavik och minns alla vänliga personer som jobbar för klubben vilket är viktigt för att få en bra laganda så när min manager fick kontakt med Rospiggarna och talade om att de var intresserade av mig vart jag otroligt glad.

Jag är en lugn person och jag tror att jag kommer kunna bidra till en bra laganda. Jag upplever mig själv som en bra lagförare som alltid försöker hjälpa och stötta mina lagkamrater.

Nu under vintern har jag tränat mycket både fysiskt men också mentalt för att vara väl förberedd inför årets säsong. Jag ser verkligen fram emot den kommande säsongen och jag känner mig stolt över att vara en del av Rospiggarna 2020.”

Vad är dina mål med säsongen 2020?

”- Att köra in så många poäng som möjligt för lagen jag representerar men även att bli Tysk Individuell Mästare för fjärde gången. Jag kommer också satsa allt på att kvalificera mig till årets SEC-serien samt nästa års Speedway Grand Prix.”