• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Timo Lahti: “- Hallstavik är mitt svenska hem!"

24 april 2022 12:00
Intervju

Med sin jämna och läckra körning samt sin finska sisu har Timo Lahti lämnat stora avtryck både på banan och hos publiken under sina år i Rospiggarna. I år gör den meriterade finländaren sin elfte säsong hos oss och Timo kan även titulera sig som sexfaldig individuell finsk mästare.


”- Mitt intresse för speedwaysporten kommer från min pappa, farbror och storebror som alla har kört speedway. Jag växte upp med sporten och det fick även mig att börja köra. När jag tittar tillbaka på min karriär är mina bästa minnen när jag vann mitt första individuella finska mästerskap men även när jag hamnade på pallplats i två SEC-tävlingar.”

Vilka är dina styrkor som förare och vad behöver du förbättra för att ta nästa steg?

”- Jag ser mina starter som en styrka hos mig som förare. Det som jag behöver förbättra är egentligen allting. Det går alltid att bli bättre och utvecklas.”

2013 var Timo med och körde upp Rospiggarna till Elitserien och 2016 var han starkt bidragande till SM-guldet. Du gör nu din elfte säsong hos oss, vad betyder Rospiggarna för dig och hur ser du på årets säsong som snart drar igång?

”- Ja årets säsong blir min elfte säsong hos Rospiggarna. Jag är väldigt glad över att få fortsätta köra för Rospiggarna och ser fram emot årets säsong. Jag gillar klubben och banan. Folket som jobbar för klubben är bra människor och hemmabanan passar mig väldigt bra. Jag känner till varje del av den och för mig är det viktigt att ha en bra hemmabana och hemmalag. Årets lag ser riktigt bra ut och det känns som det kommer bli en rolig säsong. För mig är Hallstavik mitt svenska hem och jag känner mig hemma där. Mitt bästa minne från min tid i Rospiggarna är när vi vann ligan 2016. En känsla jag gärna upplever igen.”

Vilka är dina mål med säsongen 2022 och vad kan publiken förvänta sig av Timo Lahti under årets säsong?

”- Jag hoppas att vi kan nå slutspel med Rospiggarna och därifrån är allting möjligt. Individuellt hoppas jag på att jag kommer tillbaka till EM-serien och gör bra ifrån mig där. Jag har inlett säsongen bra och jag tror jag kan ta ytterligare ett steg från förra året och köra in många poäng under varje match.”