• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Rospiggarnas Trupp För Säsongen 2020 Är Nu Spikad!

11 december 2019 16:50
Säsongen 2020

Vi har under hösten presenterat samtliga förare som kommer att köra för oss säsongen 2020 och igår kunde vi även gå ut med att Robert Henderson kommer att vara assisterande lagledare till Peter Jansson.

Idag är det 153 dagar kvar till den tolfte maj och hemmapremiären mot Piraterna.

Här nedan följer en summering av nästa års trupp och vad vi kan förvänta oss av Rospiggarna säsongen 2020:


Peter Jansson, du har nu byggt ihop din första Rospiggstrupp, hur känns det?

” – Truppen känns riktigt bra och vi har en hel del olika laguppställningar som vi kan köra med. Laget kommer att vara en blandning mellan rutinerade förare samt unga förare som vill gå framåt.

Vi kommer att bli oerhört tuffa att möta i Hallstavik. Hemmabanan ska bli våran borg.

Vi kanske inte har de stora namnen som man är van med i elitserien men vi har en riktigt stark trupp att jobba med. Målet är att vi ska få ihop en bra grupp som jobbar tillsammans, vi ska få ihop en bra lagkänsla och vi ska bli ett stort, stolt och starkt Rospiggarna. Målsättningen är att ta oss till slutspel och vi siktar på att komma Topp 5 i tabellen.”

Sex förare är helt nya i truppen, de enda som finns kvar från årets säsong är Rasmus Jensen, Emil Millberg och Andreas Westlund samt Daniel Bewley & Tomas H Jonasson som anslöt till Rospiggarna under juli månad. Var det självklart att göra så pass många förändringar?

”- Det var inte självklart från början men Rospiggarna behöver en nystart så det kändes som en väg vi behövde gå. Vi ska bygga upp Rospiggarna till ett topplag inom ett par år och då behöver man ibland göra en nystart.

Det var några förare som vi hade velat behålla men som vi av olika anledningar inte kom i mål med men det laget vi har nu känns riktigt bra.”

Vad kommer att vara Rospiggarnas styrkor under säsongen 2020?

”- Krigarinstinkten, våran hemmabana och att vi aldrig kommer att vika ner oss. Vi kommer att bjuda publiken på ett jäklar anamma och vi kommer att utföra jobbet tillsammans som ett lag.”

Peter Janssons Förarkommentarer:

  • RASMUS JENSEN (1,489):

”- Rasmus Jensen slog igenom stort säsongen 2019 och jag tyckte att han tog flera steg i utvecklingen. Han är redo att åka på en av heatledarpositionerna och kommer att bli oerhört viktig för Rospiggarna 2020.”

  • DANIEL BEWLEY (1,000):

”- Daniel Bewley blir bara bättre och bättre för varje tävling han kör och han kommer att överraska många under nästa års säsong. Han är en exceptionell talang och kommer att höja sitt snitt rejält under säsongen 2020.”

  • EMIL MILLBERG (0,500):

” -Emil Millberg är en kille som jag tror väldigt mycket på inför nästa års säsong.”

  • ANDREY KUDRIASHOV (1,250):

”- Andrey Kudriashov är trefaldig rysk mästare och kommer att bjuda på väldigt spektakulära heat i Hallstavik nästa säsong. Han kan absolut vara en potentiell heatledare senare under säsongen.”

  • DANIEL HENDERSON (0,500):

”- Daniel Henderson kommer att få sitt stora lyft under nästa år. Jag är helt övertygad om att med den tryggheten han kommer att känna i Rospiggarna under nästa säsong så kommer han att överraska många.”

  • ADRIAN MIEDZINSKI (1,500):

”- Adrian Miedzinski är en av de som står för rutinen i laget och som kommer att vara en av spjutspetsarna. Han vet vad som krävs i Elitserien och han vet vad jag kräver av ett lag, att vi jobbar tillsammans. Det känns riktigt bra med honom.”

  • RYAN DOUGLAS (1,250/Står Utanför Truppen):

”- Ryan Douglas är en framtida kille som kommer att stå utanför truppen till att börja med för att utvecklas i lugn och ro. Men vi kommer hålla kontakten med honom under säsongen.”

  • ANDREAS WESTLUND (0,500):

”- Andreas Westlund kommer att finnas med i truppen och finns alltid att tillgå vid eventuella skador. Han kommer även hjälpa till en del runt omkring laget.”

  • JASON JØRGENSEN (1,250):

”- Jason Jørgensen är en ung och lovande kille som jag tror kommer att ta stora kliv under nästa säsong.”

  • KAI HUCKENBECK (1,286):

”- Kai Huckenbeck är en av Tysklands absolut bästa förare och som han åkte i Hallstavik så kommer han att vara en kille som absolut kandiderar om att åka på en av heatledarpositionerna.”

  • TOMAS H JONASSON (1,100):

”- Tomas H Jonasson är en kille som folk verkligen kommer att få se upp med nästa år. Han gör nu en jättesatsning på att ta sig tillbaks till den toppförare i svensk speedway han är, det är trots allt inte så jättelänge sedan han blev svensk mästare och körde GP-serien.”

  • NICKI PEDERSEN (2,026):

”- Nicki Pedersen kommer att ha en oerhört tuff plats att fylla i laget men jag vet att han kommer att klara det galant. Han tar sina poäng vecka ut och vecka in och om de andra i laget bara hänger på honom kommer vi att få ett riktigt bra 2020. Nicki kommer att vara ryggraden i laget och det är mycket trygghet att ha honom i laget. Han är en sån kille som man kan köra ut vid heat 15 och veta att man har är en av världens bästa förare på startlinjen.”

Två Potentiella Startsjuor:

Alternativ 1=

  1. Nicki Pedersen
  2. Andrey Kudriashov/Jason Jørgensen
  3. Rasmus Jensen
  4. Kai Huckenbeck/Jason Jørgensen
  5. Adrian Miedzinski
  6. Tomas H Jonasson
  7. Daniel Henderson/Emil Millberg/Andreas Westlund

Alternativ 2=

  1. Nicki Pedersen
  2. Tomas H Jonasson
  3. Rasmus Jensen
  4. Kai Huckenbeck/Andrey Kudriashov/Jason Jørgensen
  5. Adrian Miedzinski
  6. Daniel Bewley
  7. Daniel Henderson/Emil Millberg/Andreas Westlund

Lagledare: Peter Jansson

Assisterande Lagledare: Robert Henderson