• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Inför kvällens bortamatch mot Piraterna!

7 september 2021 10:00
Inför match

Grundserien börjar lida mot sitt slut och det har blivit dags för årets sista seriematch. Våra Rospiggsförare är just nu på väg till RMV Skog Arena i Motala för att ikväll ta sig an Piraterna.


Piraterna ligger på en sistaplats i tabellen efter en vinst, ett oavgjort resultat samt tretton förluster. Till kvällens match är den rutinerade danske föraren Thomas Jörgensen tillbaka i motståndarlaget. I Piraternas lag finns även Oskar Fajfer som är en av årets största snittraketer samt svenska framtidslöftet Alexander Woentin som i helgen slutade på en sjätteplats under den första JVM-deltävlingen. Vi får också se den tidigare Rospiggsföraren Tomas H Jonasson samt polska Jakub Jamrog som blev fullpoängad när Piraterna mötte Masarna hemma under förra omgången. Piraterna kommer ikväll köra riders replacement för Peter Kildemand som skadade sig under deras match förra veckan. Vi önskar Kildemand en snabb återhämtning!

Piraternas laguppställning:

  1. Peter Kildemand (R/R)
  2. Thomas Jörgensen
  3. Jakub Jamrog
  4. Tomas H Jonasson (K)
  5. Oskar Fajfer
  6. Alexander Woentin
  7. Rasmus Broberg

Lagledare: Daniel Davidsson

Efter åtta vinster, en oavgjord match samt sex förluster parkerar Rospiggarna just nu på en fjärdeplats i tabellen. Vilken tabellplacering vi kommer sluta på står klart efter kvällens match men slutspelsplatsen säkrades redan under förra veckans hemmamatch då vi vann mot Lejonen. När vi mötte Piraterna hemma tidigare under säsongen vann vi med 45-44 vilket innebär att vi har ett övertag med 1p i kampen om bonuspoängen.

Rospiggarnas laguppställning:

  1. Timo Lahti
  2. Kai Huckenbeck
  3. Adrian Miedzinski
  4. Patryk Dudek
  5. Kim Nilsson (K)
  6. Anders Mellgren

Lagledare: Peter Jansson

Lagledare Peter Janssons tankar om kvällens bortamatch:

”- Trots att Piraterna ligger sist i tabellen så är det inget dålig lag vi möter. De har flera bra förare så det kommer bli något att bita i. Samtidigt trivs vi väldigt bra i Motala och vi ser fram emot att få komma dit. Vi har flera förare som hittar runt bra på banan och alla våra förare från plats ett till fem är kapabla till att ta 10p var och gör de det så vinner vi matchen. Vi har ett härligt go och ett lugn i laget som gör så att vi inte känner oss stressade oavsett vilka lägen vi befinner oss i. Vi känner oss väldigt trygga med varandra och det gäller som vanligt att vi gör jobbet på tillsammans. Vi måste vara på tårna redan från start och vi ska se till att knipa fjärdeplatsen i grundserien.”

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Motala kommer tävlingen att sändas live på C More Play. För att kunna se matchen via C More måste man teckna månadsabonnemanget ”C More Plus” för 299 kr/månad.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas Facebooksida.

Vi är taggade och kommer ge allt för att ta hem 3p! Nu kör vi! 👊