• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

En nykomling och två förlängningar blir de sista förarna att ansluta till Rospiggarna 2020

5 december 2019 12:26
Laget 2020


Vi säger varmt välkommen till Rospiggarna: Jason Jørgensen!

Jason är en av Danmarks största framtidslöften och har bland annat vunnit Nordiska Mästerskapet för juniorer och Danska Juniormästerskapet samt slutat tvåa i Fim Young Gold Trophy (Ungdoms-VM för 80cc).

Han har även lite tidigare erfarenheter från banorna i Sverige då han representerade Nässjö i Allsvenskan 2018 samt kört Vetlanda Lagcup.

Jason Jørgensen ser fram emot debuten i Rospiggarna:

”- För några år sedan hade jag en träning i Hallstavik. Jag blev då mycket förtjust i banan och har gillat den sedan dess.

Jag känner de flesta av mina lagkamrater och tror att vi kan bli ett riktigt bra lag. Jag är verkligen glad över att vara en del av laget!”

Lagledare Peter Jansson är nöjd:

”- Jason är en ung och tuff förare som hela tiden vill gå framåt i utvecklingen. Jag känner honom via hans pappa John Jørgensen som är en tidigare förare som bland annat kört lite VM-finaler och blivit Nordisk mästare.

Jag ser en otroligt stor utvecklingspotential hos Jason och tror att han kommer att bli en storstjärna. Jag tror även att han på sikt kommer att bli en riktigt bra och stadig elitserieförare.

Han kanske inte är tänkt i startsjuan just nu men han kommer att vara med och utmana om en av platserna och de andra kommer att känna att han flåsar dem i nacken.

Jason är en riktigt spännande värvning och det känns som en väldigt bra satsning för klubben.”

Kontraktet med Jason Jørgensen sträcker sig över säsongen 2020 och hans ingångsnitt kommer att bli 1,250.

I och med att Jason Jørgensen nu ansluter till oss har en av de tidigare kontrakterade förarna inte registreras in i truppen från start. Den föraren är Ryan Douglas.

Lagledare Peter Jansson:

” - Nu när Jason tar en av de åtta platserna kommer vi inte ha med oss Ryan Douglas från start. Han kommer att få utvecklas i lugn och ro först innan det är dags att ta steget.”

Den första föraren att förlänga med ett snitt på 0,500 är Emil Millberg!

Emil började köra Speedway redan som 5-åring och körde tills han var 16 år. Efter en kort paus från Speedwayen tog han upp körandet igen när han fyllde 18. På meritlistan finns bland annat USM-Silver 2012 samt Lag EM-brons för juniorer.

Emil Millberg är taggad inför nästa års säsong:

”- Det känns väldigt roligt att stanna ett år till i Rospiggarna och med lagledare Peter Jansson då det kändes väldigt bra de matcherna jag var med under hans ledning. Målet till säsongen 2020 är att höja mitt snitt men även att bli mycket bättre på allt från starter till förberedelser samt kost och träning.

Förra säsongen blev inget bra för min egen del då en nära släkting gick bort vilket gjorde att jag hamnade helt fel mentalt träningsmässigt. Jag har nu bearbetat det en hel del och nu är det riktig hårdkörning som gäller inför nästa års säsong.”

Lagledare Peter Jansson tror mycket på Emil Millberg:

”- Emil är en kille som jag tror väldigt mycket på. Jag vet att han är riktigt laddad inför nästa säsong och han kommer vara med och utmana om en plats i startsjuan.

Jag hoppas att han blir en stadig poängplockare i Allsvenskan först och sen kommer han att vara med och kriga om en plats i elitserielaget.”

Emil Millberg går in på snittet 0,500 och kontraktet sträcker sig över säsongen 2020.

Den sista föraren in i Rospiggarna 2020 är Andreas Westlund!

Andreas har tillhört Rospiggarna sedan 2016 och gör nu sin femte raka säsong hos oss.

Lagledare Peter Jansson:

”- Andreas kommer att finnas med runt omkring laget och skulle något hända finns han alltid att tillgå.

Han har en väldig rutin från sina år på Speedwaycykeln och han kommer även vara med och bidra med att stötta laget samt komma med tips och råd.

Han besitter en hel del erfarenheter och jag ska försöka slussa in honom som en sidekick till mig och den som jag kommer ha med mig som hjälp i depån.”

Andreas Westlunds kontrakt sträcker sig över säsongen 2020 och hans ingångsnitt kommer att bli 0,500.