• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Inför kvällens bortamatch mot Indianerna!

5 augusti 2021 13:36
Inför match

Efter förra veckans match då vi körde oavgjort, 45-45, hemma mot Vetlanda är det nu ett revanschlystet Rospiggarna som just nu är på väg mot Glottra Skog Arena i Kumla för att ikväll ta sig an Indianerna.


Indianerna kommer stärkta efter förra veckans vinst hemma mot Västervik med 49-41 och ligger just nu på en åttondeplats i tabellen efter att ha vunnit tre matcher, ett oavgjort resultat samt sex förluster. I motståndarlaget får vi ikväll se 2012:års världsmästare Chris Holder, rutinerade danske föraren Niels-Kristian Iversen, danska framtidslöftet Andreas Lyager samt svenskduon tillika tidigare Rospiggsförarna Ludvig Lindgren & Joel Andersson. Som nummer sju, fri reserv, har Indianerna valt att sätta Gustav Grahn som i helgen blev svensk juniormästare 2021.

Indianernas laguppställning:

  1. Max Fricke (R/R)
  2. Ludvig Lindgren
  3. Chris Holder
  4. Andreas Lyager
  5. Niels-Kristian Iversen (K)
  6. Joel Andersson
  7. Gustav Grahn

Lagledare: Peter Johansson

Efter tre vinster, ett oavgjort resultat samt fem förluster parkerar Rospiggarna just nu på en sjundeplats i tabellen. Vi kommer ikväll köra vidare med samma lag som förra veckan men kommer göra några förändringar i paren när Kai Huckenbeck bildar par med Kim Nilsson samtidigt som Patryk Dudek kör tillsammans med Timo Lahti. När vi mötte Indianerna hemma tidigare under säsongen vann vi med 56-34 vilket innebär att vi har ett övertag på 22p i kampen om bonuspoängen.

Rospiggarnas laguppställning:

  1. Kim Nilsson (K)
  2. Kai Huckenbeck
  3. Timo Lahti
  4. Patryk Dudek
  5. Adrian Miedzinski
  6. Daniel Henderson

Lagledare: Peter Jansson

Lagledare Peter Janssons tankar om kvällens bortamatch:

”- Kvällens match är jätteviktig i kampen om en slutspelsplats. Vi måste ta i med allt vi har för att rädda oss från den situationen vi har satt oss själva i. Indianerna har ett bra speedwaylag med Niels-Kristian Iversen och Chris Holder i spetsen så det kommer bli tufft men vi ska göra allt i vår makt för att ta med oss 3p hem till Hallstavik efter kvällens drabbning. Vi brukar trivas bra i Kumla och den banan passar våra förare bra. Det gäller att vi går ut och levererar direkt från Heat 1 och ända vägen in i mål. Vi har inte råd att tappa ett enda heat utan det är full styrka från Heat 1 till Heat 15 som gäller. Vi måste vara med från tejpen och fortsätta jobba tillsammans i gruppen.”

Har du inte möjlighet att medverka på plats i Kumla kommer tävlingen att sändas live på Sportkanalen. Du kan också se matchen i efterhand på ESS-play från och med klockan 00:00.

Vi kommer även köra liverapportering på Rospiggarnas Facebooksida.

Vi är taggade och kommer ge allt för att ta hem 3p! Nu kör vi! 👊