• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Välkommen till Rospiggarna: Wiktor Przyjemski!

28 oktober 2022 10:00
Truppen 2023

Efter att vi förra veckan presenterade att Peter Jansson fortsätter som lagledare samtidigt som Kai Huckenbeck blir första föraren att ta plats i lagbygget har det nu blivit dags att stifta bekantskap med vårt första nyförvärv.


17-åriga Wiktor Przyjemski gör nästa år sin första säsong i Sverige men har redan gjort sig ett namn i speedwaysportens stornation Polen. Wiktor började köra speedway när han var åtta år och efter ett par framgångsrika år på 85cc där han bland annat blev polsk mästare 2018 samt slutade på en fjärdeplats i VM för 250cc 2019 fick han licens på 500cc under 2020. Som sextonåring, 2021, gjorde han sin första säsong i polska andraligan där han representerade Polonia Bydgoszcz och snittade 1,740.

Wiktor kommer från sitt bästa år hittills i karriären då han i år var en del av det polska ungdomslandslaget som tog hem guldet i Speedway Of Nations 2 samt körde hem guldet i europamästerskapen för par U-19. Även under årets säsong representerade han Polonia Bydgoszcz i polska andraligan och med ett snitt på 2,200 blev han både ligans bästa polska förare och placerade sig före rospiggsförare som Timo Lahti, Matej Zagar & Kim Nilsson i snittlistan.

Vid kontakt med Wiktors manager Marek Ziebicki som varit med honom från början låter Wiktor hälsa att han är väldigt glad över att få chansen att köra i svenska högstaligan för Rospiggarna och kommer göra allt för att köra in många poäng för laget.

Lagledare Peter Jansson:

“- Wiktor Przyjemski är en ung förare som aldrig ger upp och han är dessutom en duktig starter. Jag och Piotr har pratat mycket om honom under årets säsong så det känns roligt att den värvningen har gått i mål. Han är precis i starten av sin karriär och det ska bli intressant att se vad han kan lyckas åstadkomma. Wiktor har all potential att göra en bra debutsäsong i BAUHAUS-ligan och det ska bli väldigt roligt att vara en del av hans utveckling och karriär. Det är en förare som rospiggspubliken kommer imponeras av.”

Vi är glada över att Wiktor Przyjemski har valt att göra sin Sverigedebut hos oss. Kontraktet sträcker sig över säsongen 2023.