• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Eddie Bock: ”Publiken kan förvänta sig en startsnabb junior som aldrig ger upp!”

12 april 2023 10:35
Intervju

I väntan på att hjulen på speedwaycyklarna ska börja rulla rullar vår intervjuserie vidare. Närmast på tur är unga nyförvärvet Eddie Bock.


16:årige Eddie Bock gjorde under fjolårets säsong debut på 500cc men intresset för motorsport har funnits med sedan barnsben.

”- Jag har alltid gillat saker som brummar och åkte fyrhjuling utanför motorstadion i Avesta. När jag var sex år hörde jag Pontus Herou köra och gick och tittade. Jag tyckte det såg kul ut så jag började köra själv.”

Under debutåret snittade Eddie 1,938 i division 1 där han körde för kombinationslaget Masarna/Vargarna men han körde också matcher för Masarna i BAUHAUS-ligan samt Indianerna i allsvenskan. I sin första individuella junior-SM-final blev det en fjärdeplats.

”- Det var en väldigt lärorik och bra första säsong. Att jag fick chansen att köra i både Allsvenskan och BAUHAUS-ligan redan under första året var guldvärt och allting flöt på väldigt bra ändå. Det finns många bra minnen men jag minns JSM-finalen lite extra för att det gick så pass bra och jag var väldigt fokuserad. Vi hade packat och gjort i ordning allting i två dagar och kom tidigt till tävlingen utan stress helt säkra på att vi hade allting med oss. Det i kombination med att jag inte hade så höga förväntningar gjorde att jag inte tappade fokus oavsett om jag gjorde ett bra heat eller inte.”

Vilka är dina styrkor som förare och vad behöver du förbättra för att ta nästa steg?

”- Jag skulle säga att jag är startsnabb och är bra på att åka på yttern samt gillar mycket fäste. Sen är det mycket jag behöver förbättra så jag kommer träna mycket i Hallstavik under säsongen.”

I samband med pressreleasen beskrev lagledare Peter Jansson honom som en av svensk speedways största talanger och att det känns roligt att vi i Rospiggarna får vara med på hans resa. Det var just även publiken i Hallstavik som fick uppleva Eddies debut i svenska högstaligan då den gjordes under hemmamatchen mot Masarna ifjol.

”- Det känns bra att få köra för Rospiggarna. Jag och Peter har en bra relation sedan tidigare och jag gillade banan i Hallstavik när jag gjorde min debut i BAUHAUS-ligan där. Sen satsar Rospiggarna på många svenska förare vilket är bra för sporten. Jag vill bli bra på banan i Hallstavik, vara med och slåss om poängen samt bli en del av laget.”

Vad kan publiken förvänta sig av dig under årets säsong?

”- Jag kommer köra så mycket som möjligt och fortsätta utvecklas sen hoppas jag på att nå någon pallplats. Publiken kan förvänta sig en startsnabb junior som är med och slåss om poängen och som aldrig ger upp.”

Fem snabbfrågor:

  • I lurarna: Dissection
  • Favoritmat: Har ingen riktig favoritmat, kanske kyckling och ris
  • Idol som liten: Farsan
  • Favoritbana: Har inte hunnit köra på så många banor men Kumla är en bana jag har kört en del på och som jag gillar
  • Bästa med speedwaysporten: Farten och känslan när man fightas om poängen