• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Jakub Jamrog inför årets säsong: “Stolt över att representera Rospiggarna”

22 april 2024 18:00
Intervju

Idag är det 16 dagar kvar innan starttejpen går upp i Hallstavik. Därmed är det hög tid att börja ta tempen på flertalet av våra senior- och ungdomsförare. Först ut är nyförvärvet Jakub Jamrog.


Med förare som Tony Rickardsson och Tomasz Gollob vann Unia Tarnów polska högstaligan som nykomlingar 2004. Den bedriften för 20 år sedan var också startskottet för en nutida Tarnówfödd speedwayförare.

– Mitt intresse för sporten började 2004 när min moderklubb hade en fantastisk säsong och blev ligamästare. Alla mina vänner var där så jag följde med. När jag såg Tomasz Gollob och Tony Rickardsson köra var det kärlek vid första ögonkastet, säger Jakub Jamrog.

Under förra årets säsong körde Jakub för Orzel Lodz i polska andraligan. Fjolåret resulterade bland annat med snitthöjning i ligan, andraplats i Lettlands öppna individuella mästerskap samt seger i Ungerska motsvarigheten. Trots det är Jakub inte helt nöjd med 2023:års säsong.

– Förra året blev inte som jag ville. Mitten av 2022 skadade jag knät och det tog tid innan jag blev helt återställd. Nu har jag hittat tillbaka till min standard så jag tror den här säsongen kommer bli mycket bättre.

Senaste gången Jakub körde i Sverige var 2022 som en del av Piraterna. Efter ett års uppehåll från BAUHAUS-ligan ser han fram emot att vara tillbaka i ligan.

– Jag är stolt över att representera Rospiggarna. Det är två år sedan jag körde i Sverige sist så jag ser fram emot att köra här igen. I Sverige är det en trevlig atmosfär utan den pressen som är i Polen. Jag hoppas vi kan göra ett bra resultat för alla fans och sponsorer. Målet är givetvis att ta oss till slutspelet.

När det kommer till sin individuella körning har han ett tydligt mål.

– Avancera mig till polska mästerskapen, avslutar Jakub Jamrog.

Fem snabba:

  • Morgon eller kväll
  • Godis eller chips
  • Gym eller löpning
  • Musik eller podcast
  • Till matchen: Speedwaybussen eller flyg