• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Semifinalplatsen säkrad

30 augusti 2023 20:58
Efter match


Igår begav vi oss till Autoexperten Arena i Motala för returmötet i kvartsfinalerna mot Piraterna. Efter segern på hemmaplan hade vi med oss ett övertag på tio poäng vilket innebar att vi behövde köra in minst 41p för att ta oss vidare till semifinalerna. Piraterna inledde matchen med en fyrtvåa men efter att ha svarat med samma valör i det andra samt tredje heatet tog vi kommandot i matchen. Under det fjärde heatet kom även matchens första femetta signerad Luke Becker och Kim Nilsson. Rospiggarna vann också det femte samt sjätte heatet med fyratvå innan Piraterna svarade med samma i det sjunde. Med en ny fyrtvåa till oss i det tionde heatet var ställningen 25-35 och vi behövde därmed endast köra in sex poäng på fem heat för att säkra semifinalplatsen.

Efter den längre sladdpausen var Piraterna tillbaka starkare men tack vare en andraplats av Wiktor Przyjemski i det elfte heatet kunde vi redan då säkra vidareavancemang. Våra motståndare avslutade sedan matchen med en femetta i heat tolv och fjorton samt en fyrtvåa i heat femton. Slutresultatet skrevs till 46-44 men trots att Piraterna vann matchen vann vi det totala med 94-86 och tog oss därmed vidare till semifinal.

Rospiggsförarnas poäng:

  1. Niels-Kristian Iversen: 2p+1 (0,1,1*,0)
  2. Kai Huckenbeck: R/R
  3. Antonio Lindbäck: 8p+1 (2,3,2,0,1*,0)
  4. Wiktor Przyjemski: 7p (1,3,0,2,1)
  5. Kim Nilsson: 10p+1 (2*,3,1,2,2)
  6. Dimitri Bergé: 9p (3,1,2,3,0)
  7. Luke Becker: 8p (1,3,3,0,1)

För tredje året i rad har Peter Jansson nu lett oss till semifinal. Efter matchen var han däremot lika lugn som vanligt.

”- Det känns bra. Vi inledde matchen väldigt starkt och efter tio heat hade vi ett övertag på tjugo poäng över två matcher. Det kändes som vi hade det under kontroll och jag var aldrig riktigt orolig. Givetvis ville vi vinna matchen och jag tycker vi gör en stabil insats även om alla inte var riktigt på tårna men som jag har sagt tidigare så vinner vi som ett lag och förlorar som ett lag. Vårt stora mål var att ta oss vidare och det lyckades vi med.”

I egenskap av seriesegrare fick Västervik välja vilka de vill möta i semifinalerna av de lagen som tog sig vidare igår. Valet föll på oss och i och med att att vi förlorade båda två matcherna mot de i grundserien är Peter Jansson rejält revanschsugen.

”- Det kommer bli en riktigt tuff uppgift men när vi mötte de i kvartsfinalerna förra året visade vi att ingenting är omöjligt och det tycker jag vi har visat hittills i år med. Ska det gå vägen gäller det att samtliga förare levererar för då kommer vi bli ännu svårare att möta nästa vecka. Vi avslutade grundserien på ett bra sätt och har hållit i den formen även under slutspelet vilket också kommer krävas i semifinalerna. Sedan jag kom in i klubben har vårt mål alltid varit att göra det lite bättre än året innan vilket vi hittills har lyckats med. Fjolårets säsong slutade med ett brons vilket gör att det är final som återstår i år.”

Nu blickar vi framåt mot kommande semifinaler som inleds borta i Västervik nu på tisdag 5 september. Returmötet körs sedan veckan därpå, tisdagen 12 september, hemma i Hallstavik. Biljetterna släpps inom kort men save the date redan nu och var med oss i kampen om en finalplats!