• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Välkommen till Rospiggarna: Tomasz Gapinski!

20 maj 2022 10:00
Truppen 2022

Speedwaysäsongen 2022 är i full gång och vi kan nu meddela att en av speedwaysportens mest rutinerade förare är klar för Rospiggarna. Tomasz Gapinski körde under fjolårets säsong för Vetlanda och var kontrakterad hos dem även i år men har efter konkursen stått klubblös i Sverige. Tomasz som tillhörde Rospiggarnas trupp under säsongen 2019 är nu redo för comeback hos oss.


På meritlistan finns bland annat sju medaljer i det polska lagmästerskapet varav tre guld, ett individuellt EM-silver samt en bronsmedalj i det individuella polska mästerskapet inskrivet och han har tidigare representerat klubbar som Vargarna, Hammarby och Wroclaw. Utöver oss kör Tomasz också för Arged Malesa Ostrow som huserar i polska högstaligan Ekstraliga.

Lagledare Peter Jansson:

”- Det är en stabil och bra förare som vi får in. Jag hade Tomasz i Vargarna för ett par år sedan och känner honom väl sedan dess. Vi vet vart vi har varandra och vi jobbar bra tillsammans så det ska bli kul att arbeta med honom igen. Med de skadeförhållandena vi har just nu kände vi att vi behövde få in en stabil kille till i laget och kanske kan få lite energi efter den tunga säsongsinledningen vi har haft. Tomasz är en all-around-förare som alltid ger allt på banan. Han kommer passa bra in i gruppen och kommer tillföra mycket rutin. Han gjorde i stort sett succé när han körde för Vetlanda förra året och visade vilken bra speedwayförare han är. Med hans anslutning kommer vi ha många olika möjligheter att komponera laget, vi kommer få en större bredd och det kommer bli en konkurrenssituation om platserna i laget.”

I och med att Tomasz Gapinski tar en plats i truppen innebär det att Broc Nicol kommer få lämna. Kontraktet med Tomasz sträcker sig över säsongen 2022 och hans ingångssnitt kommer bli 1,574.