• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Dags för grundseriens sista hemmamatch!

1 augusti 2023 08:17
Inför match

Fyra veckor har gått sedan seniorlaget senast körde hemmamatch. När vi ikväll välkomnar tabellfyran Lejonen till Credentia Arena har det också blivit dags för grundseriens sista hemmamatch.


Med fyra vinster samt sex förluster parkerar Lejonen för tillfället på en fjärdeplats i tabellen. I motståndarlaget får vi bland annat se svenska toppföraren Oliver Berntzon, regerande juniorvärldsmästaren Mateusz Cierniak, svenska framtidslöftet Casper Henriksson samt tidigare rospiggsföraren Daniel Henderson.

Lejonen:

 1. Oliver Berntzon (K)
 2. Francis Gusts
 3. Dominik Kubera (R/R)
 4. Mateusz Cierniak
 5. Nicolai Klindt
 6. Daniel Henderson
 7. Casper Henriksson

Rospiggarna ligger just nu på en sjätteplats i tabellen med fyra vinster samt sex förluster. Till kvällens match är lagkapten Kim Nilsson tillbaka i laget liksom amerikanska föraren Luke Becker. Vi kommer tillämpa riders replacement för Niels-Kristian Iversen på grund av matchkrock.

Rospiggarna:

 1. Dimitri Bergé
 2. Niels-Kristian Iversen (R/R)
 3. Kai Huckenbeck
 4. Luke Becker
 5. Kim Nilsson (K)
 6. Victor Palovaara
 7. Antonio Lindbäck

Lagkapten Kim Nilsson:

”- Jag ser fram emot att få köra för Rospiggarna igen efter skadeuppehållet. Det är en väldigt viktig match för oss som kommer ha stor betydelse för vår jakt på slutspelet. Lejonen har visat sig starka nu på slutet men jag har full tro på oss. Vi ska se till att ge de en ordentlig match och visa att vi är starkast på vår hemmabana!”

Lagledare Peter Jansson:

”- Det ska bli skönt att komma igång igen efter ett kortare uppehåll. Jakten på slutspelet pågår för fullt och ska vi vara med och köra där vore en seger ikväll otroligt viktigt. Trots att Lejonen saknar några förare har de ett bra lag bestående av både rutin samt hungriga killar. Vi får tillbaka Kim igen som har missat några matcher på grund av sin skada vilket är otroligt viktigt för laget. Det ska också bli spännande att se vad Luke Becker kan lyckas åstadkomma. Han hade en tuff match senaste gången han körde i Hallstavik men samtidigt körde han in tio poäng borta i Kumla veckan innan. Det kommer bli en tuff batalj men vi ska göra allt vi kan för att besegra Lejonen.”

I jakten på slutspelsplatserna kommer ert stöd vara ovärderligt. Ta gärna med dig hela familjen, en kompis eller en kollega för att beskåda speedway i absoluta världsklass och heja fram oss till kvartsfinalerna. Säkra dina biljetter redan nu via tickster.com.

Första heatet startar klockan 19:00.

Tillsammans ser vi till att fylla Credentia Arena!