• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Med sikte på ungdom och framtiden ansluter nu en polsk speedwaylegendar till klubben!

25 juli 2022 10:09
Pressrelease

Han har bland annat lett polska landslaget till VM-guld samt varit en stor del av polska seriesystemen i många år. Med målet att stärka vår ungdomsverksamhet kan vi stolt välkomna Piotr Zyto till Rospiggarna SK!


Ända sedan barnsben har speedwaysporten varit en stor del av Piotrs liv då hans pappa Henryk Zyto var en framgångsrik förare under 1960 till och med 1980:talet. Piotr körde själv speedway under 80 & 90:talet med bland annat en tredjeplats i det polska juniormästerskapet samt en silvermedalj i den polska högstaligan inskrivet på meritlistan. Efter att han valde att lägga släpskon på hyllan fortsatte Piotr vara aktiv inom sporten som både tränare och manager. Han har bland annat jobbat för klubbar som Zielona Góra, Opole, ROW Rybnik, Hammarby samt i Vargarna tillsammans med vår lagledare Peter Jansson. 2007 ledde han tillsammans med Marek Cieslak det polska landslaget till lag VM-guld och han ledde även Zielona Góra till att bli polska lagmästare 2009. I Rospiggarna kommer Piotr delvis bli en del av vår nuvarande lagledarstomme för elitlaget men hans största fokus kommer bli att vara med och utveckla våra unga talanger samt bli en stor del av vår ungdomsverksamhet.

Ordförande Per Nohr:

”- Det är otroligt roligt att Piotr vill hjälpa till i Rospiggarna. Han har varit lagledare i drygt 25 år och besitter kompetens gällande både ledarskap och speedwaysporten. Det är en otroligt kompetent kille som kommer kunna tillföra nya tankar som fortsätter utveckla vår verksamhet. Vi som förening har som ambition att fortsätta utvecklas och bli bättre på många håll inte minst på ungdomssidan där Piotr kommer kunna tillföra mycket. Han kommer vara med som coach i ungdomslaget och kommer kunna komma med tips och råd för att hjälpa till i deras fortsatta utveckling. Jag är otroligt glad över att vi kan ge ungdomsverksamheten den här möjligheten. Det kommer betyda väldigt mycket.”

Vi är glada över att Piotr har valt att ansluta till oss. Kontraktet sträcker sig över tre månader med målsättning om förlängning.