• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Första säsongen på 500cc väntar för Dante Johansson: “Jag hade inte kunnat tänka mig någon annan klubb att göra elitseriedebut i”

25 april 2024 17:36
Intervju

I morgon är en stor dag för vår ungdomsförare Dante Johansson. Då gör han nämligen sin tävlingsdebut för Rospiggarna på 500cc i samband med Vetlanda lagcup.


Uppvuxen i Gottröra och med Rospiggarna nära sig har intresset för sporten funnits med sedan Dante var liten. Framtiden ligger framför honom men resan tog sin början när han fick frågan om att medverka på våra hemmamatcher.

– Micke Teurnberg ville att jag skulle börja som maskot när jag var fyra år. Jag fick åka runt på PV50 i sladdpauserna sen fortsatte det därifrån. Första tävlingen körde jag när jag var åtta år, säger Dante Johansson.

Fjolårets säsong blev den sista som ungdomsförare för Dante. Ett år som resulterade med ett individuellt SM-silver, silver med Rospiggarna i 250cc-serien samt ett EM-brons i par för Sverige.

– Jag hade en bra säsong förra året. Körningen i ligorna kändes bra och det var roligt att vinna ett brons för Sverige. Sen betydde andraplatsen i SM mycket. Jag har alltid haft lite otur på de större tävlingarna men nu släppte det rejält.

Med Dante inskriven i elittruppen är det första gången sedan Andreas Jonsson som vi har en lokal förare i laget. Just Andreas har även betytt mycket för honom.

– På flera sätt är Andreas min stora idol. Han har alltid varit med och hjälpt mig sedan jag började köra. Det är en förare som jag har lärt mig mycket av.

Utöver BAUHAUS-ligan har Dante skrivit kontrakt med Valsarna i allsvenskan samt vårt samarbetslag Rospiggarna/Masarna i division 1. Han ser positivt inför sin första säsong på 500cc.

– Det känns roligt att köra för min moderklubb. Jag hade inte kunnat tänka mig någon annan klubb att göra elitseriedebut i. Första året kommer mest handla om att få så mycket träning som möjligt. Jag kommer satsa på division 1 och får förhoppningsvis lite körningar i allsvenskan. Sen är drömmen såklart att få chansen i elitserien, avslutar Dante Johansson.

Fem snabbfrågor:

  • Morgon eller kväll
  • Godis eller chips - sallad
  • Gym eller löpning
  • Musik eller podd
  • Vår eller höst