• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Rospiggarnas lagledare Peter Janssons får utmärkelse av Svemo

16 april 2024 11:20


Under den gångna helgen hölls Svemos förbundsmöte där förbundet även delade utmärkelser. Ett av priserna var Arne Bergströms vandringspris som är instiftat för att delas ut till en person som under en lång följd av år ideellt arbetat inom föreningen och genom sitt uppträdande och gärning varit en förebild för sina kolleger inom Svemo. Vi är oerhört stolta över att den i år tilldelades vår lagledare Peter Jansson.

Svemos motivering lyder:

Vi har sedan många år en person som jobbar mycket i det tysta och ideellt med att utveckla olika dicipliner inom Track Racing i Peter Jansson. Han har under många år kämpat för att Isracingen ska höja sin status, som ledare och som tränare. Har skapat många träningsläger och satsningar på olika tävlingar med att jobba fram Arrangörer. Förutom detta varit verksam som Lagledare på Internationella Arrangemang, skaffat fram Cyklar för nya förare som då getts möjligheten att prova sporten. Reser tusentals mil varje år för att vara” behjälplig” .

Även när Långbana eller 1000m Sverige gick på verklig sparlåga såg han till att många fick möjligheten att prova på och såg till att det arrangerades tävlingar i Sverige igen, efter drygt 20 års frånvaro. I dessa arrangemang tog han stora kostnader i egen regi för Arenabyggnationer samt byggde cyklar så det blev till tävlingar med Svenska förare. Fick även till ett Landslag igen och VM-representanter. Trots att han under många år jobbat mycket med många tuffa utmaningar ger han aldrig upp.

Sen utöver dessa sidoåtagande har han varit ( och är ) Lagledare för både Elitserielag och Allsvenska i Speedway lag sedan 20 år bakåt. Tar alltid till sig tuffa uppdrag. Delar med sig till alla om erfarenheter och hjälp av alla slag. Det kan gälla att för någon klubb förmedla någon intressant ny förare eller hjälpa en förare som behöver någon styrning. Han har alltid en åsikt om allt inom Svemo som han anser kan förändras och förbättras. Peter är en snäll ”Nallebjörn” som vi skulle behöva många fler av.