• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Idag inleds dubbelmötet mot Piraterna!

4 juli 2023 10:38
Inför match

Efter att BAUHAUS-ligan tog ett kortare uppehåll förra veckan när den individuella SM-finalen avgjordes i Målilla är det nu dags för Rospiggarna att ge sig ut på banan igen. Den här veckan väntar back-to-back-möte mot serietvåan Piraterna. Vi inleder mötena borta i Motala ikväll för att sedan köra returmötet redan under morgondagen hemma på Credentia Arena i Hallstavik.


Hemmalaget Piraterna har gjort en stark första halva på säsongen och parkerar för tillfället på en andraplats i tabellen efter fem segrar samt tre förluster. Våra motståndare ställer bland annat upp med polska toppförarna Pawel Przedpelski och Piotr Pawlicki, Tjeckiens bästa förare Vaclav Milik samt rutinerade svenska föraren Peter Ljung som gör debut i Piraterna i samband med kvällens match.

Piraternas laguppställning:

  1. Vaclav Milik
  2. Pawel Przedpelski
  3. Oskar Fajfer (K)
  4. Peter Ljung
  5. Piotr Pawlicki
  6. Oskar Polis
  7. Jonathan Ejnermark

Lagledare: Daniel Davidsson

Med två vinster samt fem förluster ligger vi på en sjundeplats i tabellen. Till kvällens match är bland annat finska rospiggsprofilen tillika förra veckans SM-trea Timo Lahti tillbaka i laget.

Rospiggarnas laguppställning:

  1. Kai Huckenbeck
  2. Wiktor Przyjemski
  3. Dimitri Bergé
  4. Timo Lahti
  5. Antonio Lindbäck
  6. Eddie Bock
  7. Victor Palovaara (K)

Lagledare: Peter Jansson, Piotr Zyto & Emil Lindqvist

Lagkapten Victor Palovaara:

”- Ikväll väntar en tuff bortamatch mot tabelltvåan Piraterna som har flera tuffa förare. Tyvärr saknar vi några förare på grund av skador men jag tycker ändå vi har ett bra lag som kan överraska när allting stämmer. Banan i Motala brukar passa mig bra och jag besitter även erfarenhet från den då jag har kört för klubben tidigare. Vi kommer åka ut och göra vårt bästa så får vi se hur långt det räcker!”

Lagledare Peter Jansson:

”- Det är två tuffa matcher som väntar. Vi möter serietvåan som har ett jämnt och bra lag. Tyvärr har vi flera förare skadade men vi kommer ge allt vi har och har ändå en tro på det vi gör. Vi vet vad vi kan åstadkomma om alla får det att stämma och det är det vi siktar på. Ska vi ta oss till slutspel måste vi börja vinna matcher igen men också försöka plocka lite bonuspoäng.”

Har du inte möjlighet att vara på plats i Motala ikväll kommer matchen sändas live på ESS-play. För att se sändningen behöver du ha ett månadsabonnemang för 249 kr/månaden. Som månadsabonnent på ESS-play kommer du även kunna se alla matcher i BAUHAUS-ligan 2023.

Första heatet startar klockan 19:00. Nu kör vi!