• Huvudpartners

Tisdag Tis 16 Maj Maj
Tisdag Tis 30 Maj Maj
Tisdag Tis 6 Juni Jun
Tisdag Tis 13 Juni Jun
Tisdag Tis 20 Juni Jun
Onsdag Ons 5 Juli Jul
Tisdag Tis 18 Juli Jul
Onsdag Ons 19 Juli Jul
Tisdag Tis 1 Augusti Aug
Tisdag Tis 15 Augusti Aug
Tisdag Tis 22 Augusti Aug
Tisdag Tis 29 Augusti Aug
Tisdag Tis 5 September Sep
Tisdag Tis 12 September Sep
Tisdag Tis 7 Maj Maj
Tisdag Tis 14 Maj Maj
Tisdag Tis 21 Maj Maj
Tisdag Tis 4 Juni Jun
Tisdag Tis 11 Juni Jun
Tisdag Tis 18 Juni Jun
Tisdag Tis 25 Juni Jun
Tisdag Tis 2 Juli Jul
Onsdag Ons 3 Juli Jul
Tisdag Tis 16 Juli Jul
Tisdag Tis 23 Juli Jul
Tisdag Tis 30 Juli Jul
Tisdag Tis 6 Augusti Aug
Tisdag Tis 13 Augusti Aug

Kevin Wölbert: ”- Jag är glad över att vara tillbaka i svenska högstaligan!”

26 april 2022 12:40
Intervju

Idag är det bara en vecka kvar till säsongstarten av BAUHAUS-ligan 2022 och det har blivit dags att lära känna tyske föraren Kevin Wölbert. Kevin gör under årets säsong debut i Rospiggarna men rutin från seriesammanhangen i Sverige besitter han efter att tidigare representerat lag som Lejonen och Griparna. På meritlistan finns bland annat två guld, tre silver och två brons i det individuella tyska mästerskapet samt ligaguld i brittiska och tyska högstaligorna inskrivet.


”- Jag började köra speedway när jag var 12 år gammal och vid 13-årsålder vann jag mitt första mästerskap. 2005 körde jag till mig en tredjeplats i Zlata Stuha Pardubice och 2006 körde jag min första säsong i den polska ligan som junior för Zielona Gora. Jag har många fina minnen från min karriär. Min första tyska mästerskapstitel 2008 var definitivt ett stort ögonblick. Lika så när jag var reserv under Teterows GP 2018 och vann ett heat. Helt klart en heatseger jag inte kommer glömma. Det var även under den tiden jag körde i de engelska ligorna och vann mästerskapen med Poole Pirates och Edinburg Monachs vilket är ett stort ögonblick. Men i slutändan är det alltid bra att i första hand göra det du tycker om och sedan tjäna pengar på det.”

Vilka är dina styrkor som förare och vad behöver du förbättra för att ta nästa steg?

”- Mina styrkor som förare är helt klart min erfarenhet och min vilja att vinna. Jag vill köra så mycket som möjligt och helst i de bästa ligorna med de bästa förarna vilket förbättrar mig själv som förare.”

Kevin kommer från en fjolårssäsong där han bland annat blev den fjärde bästa snittmässiga föraren i polska tredjeligan 2 liga. En säsong han känner sig tillfreds med.

”- Jag är ganska nöjd med fjolårets körningar. Det kändes skönt att börja återgå till det normala igen efter en säsong påverkad av pandemin. Jag kunde även vinna förarnas individuella mästerskap i den polska andraligan. Däremot är jag lite missnöjd med mitt resultat i det tyska mästerskapet. En femteplats är inte mitt mål.”

I år gör du debut i Rospiggarna. Hur går tankarna inför årets säsong?

”- Jag är väldigt glad över att vara tillbaka i svenska högstaligan och jag är tacksam över den möjligheten jag har fått av Rospiggarna. Det är en bra liga att köra i med många starka förare. Banan i Hallstavik blir ny för mig och jag ser fram emot att bli många erfarenheter rikare. Jag känner mig otroligt taggad på den här uppgiften.”

Vilka är dina mål med säsongen 2022 och vad kan publiken förvänta sig av Kevin Wölbert under årets säsong?

”- Jag kommer fokusera 100% på ligorna i Polen, Danmark och Sverige. Jag hoppas jag kan nå slutspelet i samtliga ligorna och då kanske den ena eller andra ligavinsten blir möjlig. Publiken kan förvänta sig en förare som gör allt för att vinna och som bjuder på underhållande körning.”